skip to Main Content

Løbetræning i vinter

I vinterhalvåret løber vi i to hold for at have en vis volumen på holdene og stadig have det gode selskab på turen rundt i byen. Holdene er opdelt efter distancer og tempoet tilpasses, så alle kan være med.

Det “korte” og  “lange” hold har træning mandage og torsdage fra kl. 17.30 til kl. 19.00. Der er ikke løbetræning om lørdagen, men du kan evt. lave løbeaftale med andre om, at man løber fra klubben i Munkesøen, løber i Kystskoven eller holder øje med opslag på facebook-gruppen om løbetræning om lørdagen.

At løbe i klub:
Du opnår bl.a. følgende ved at være medlem i en løbeklub:
1. Du ved, at der på trænings-aftener altid er løbekammerater der venter.
2. Du får mere kvalitet i din træning, når du løber på et hold, hvor nogle løber lidt bedre end du gør.
3. Du får en træning som er varierende, det kan være intervaltræning, bakketræning eller tempoløb over en distance.
4. Du vil opleve, at med intensitet i træningen, så flytter du dine tider, du bliver hurtigere på distancen.
5. Du vil kunne deltage sammen med løbekammerater i motionsløb, det er mere inspirerende at tage til løb sammen.
6. Du vil kunne få råd fra uddannede DGI instruktører, hvis du har spørgsmål eller bliver skadet. Du vil også kunne snakke med erfarne løbere.
7. Du vil kunne deltage i klubbens arrangementer, såsom klubaftner hvor der kan være indlæg omkring løb eller udstyr.

Men du skal også huske at være opmærksom på følgende:
1. Da du løber på et hold, vil tempoet altid være et kompromis, derfor laver vi opsamling undervejs.
2. Den motiverende effekt af at løbe sammen med andre, kan betyde, at man får presset sig selv for meget og bliver skadet.
3. Derfor er det vigtigt, at du straks melder til din træner, hvis du mærker ømhed eller andet i forbindelse med løb.
Har du brug for et individuelt trænings-program, kan du lave et program baseret på Jack Daniels videnskabelige undersøgelser. Programmet findes her: www.run-smarter.dk

Holdoversigt

Gretha Andersen

Per Østerby

Bodil Olsen

Torben Jørgensen

Træner: Per, Greta, Bodil og Torben
Afløser: Dem som har lyst ved træner mangel.
Distance:  Vi løber ca. 5 – 8 km
Hastighed: Tilpasset holdet
Antal gange pr. uge: 2 gange pr. uge
Mandag og torsdag: 17:30
Lørdag: Aftales
Målsætning: At kunne løbe 10 km.

Lidt mere om det “korte” hold

Vi løber ca. 5 – 8 km, med opsamling undervejs.
Den første km er roligt tempo for at få varmet ordentligt op.
Mandag vil ruten vil være forholdsvis flad.
Torsdag kan der være en enkelt eller 2 fartlege på turen.
Den sidste km er afjoggning i roligt tempo.
Vi skal have det seriøst, sjovt og socialt samtidig med at vi forbedrer udholdenheden. Der trænes til at man kan løbe op til 10 km.
Trænere: Gretha, Bodil, Torben og Per

Hvad sker der med din krop?

Når du begynder at løbetræne påvirkes store dele af kroppen, og en proces med at tilpasse kroppen til den nye situation starter. Men det er vigtigt at vide at forskellige dele af kroppen tilpasser sig i forskellige tempi.

1. Muskler, herunder hjerte og kar, tilpasser sig i løbet af 2 til 4 uger. Det betyder at du hurtigt vil mærke en effekt af træningen på din krop.

2. Knoglevævet tilpasser sig langsommere over 3 måneder.

3. Sener og ledbånd tilpasser sig endnu langsommere, nemlig over 6 til 12 måneder.

Derfor er det i en opstartsfase vigtigt at træningen forløber jævnt og stigende. 3 gange løb om ugen er heller ikke tilfældigt valgt. Når man træner kroppen i en idrætsgren, sker der ved hver træningssession en nedbrydning af kroppens væv, så som muskler. Kroppen reagerer ved at genopbygge og styrke det ødelagte væv. Derved opbygges kroppen gradvist. Omvendt betyder en stilstand i træningen at det modsatte sker og kroppen svækkes. Det kan gå lynhurtigt.

Du har måske endda erfaret det hvis du har haft et ben i gips i uger. Musklerne svinder lynhurtigt ind for kroppen har ikke brug for dem. Løber man 3 gange om ugen er der ca. 2 dages restitution mellem hver gang og det er vigtigt. Får man for lidt restitution risikerer man en formnedbrydning i stedet for en formopbygning.
En anden vigtig grund til de 3 dage pr. uge, er at vi skal komme i bedre form, er at kroppen kun kan tåle en begrænset øget belastning fra træningssession til træningssession. Bliver der for få træningssessioner vil stigningen i belastningen blive for stor.

Vagn Olsen

Preben Kristensen

Mona Madsen

Pia Svanberg Larsen

Træner: Vagn, Preben, Mona og Pia
Afløser: Dem som har lyst ved træner mangel.
Distance:  Vi løber ca. 8-11 km
Hastighed: Tilpasset holdet
Antal gange pr. uge: 2 gange pr. uge
Mandag og torsdag: 17:30
Lørdag: Aftales
Målsætning: Vi skal have det seriøst, sjovt og socialt samtidig med at vi forbedrer udholdenheden.

 

Lidt mere om det “lange” hold

Vi løber i alt ca. 8-11 km, med opsamling undervejs.
Den første km er roligt tempo for at få varmet ordentligt op.
Mandag: Ruten vil være forholdsvis flad. Vi løber i afslappet tempo, med opsamling undervejs.
Torsdag: Vi træner intervaller hver torsdag. Også her løber vi forskellige ruter hvor intervaltræningen bliver implementeret. Der bliver inden start orienteret om hvilke intervaller vi løber og hvor mange. Intervallerne kan foregå på idræts-banen og/eller på den valgte rute. kan der være en enkelt eller 2 fartlege på turen.
Den sidste km er afjoggning i roligt tempo.
Vi skal have det seriøst, sjovt og socialt samtidig med at vi forbedrer udholdenheden. Der trænes til at man kan løbe længere distancer som f.eks. halvmaraton og maraton.

Lidt mere om det at løbe med os

Holdet er for den øvede løber. Det forventes, at du kan træne ca. 3 gange om ugen.

Målet med dette hold er at vi skal kunne løbe længere distancer som f.eks. halvmarathon.

Da halvmarathon distancen kræver udholdenhed, vil træningen blive tilrettelagt med dels udholdenheds-træning og dels intervaltræning. Vi vil træne på en sjov og inspirerende måde, med afveksling i vores løb. Vores træning vil veksle så vi løber på landevej, stier og i skov. Der vil være dage hvor vi øger intensiteten og laver noget bakketræning, vi har jo i Kalundborg mange dejlige bakker.

Intervaltræningen vil foregå, hvor vi vil løbe min. 2 intervaller, tempo er nemlig et meget vigtigt element i træning for at blive en bedre løber.

De lange ture skal vænne kroppen til at arbejde længe, mens tempotræning giver bedre kondition og løbeøkonomi. Tempotræning vil også gøre dig i stand til at gennemføre eks. 5 km i bedre tider, end du tidligere har gennemført et sådant løb.

Vores træning vil være tilrettelagt, så vi løber i en gruppe. Derfor vil I opleve at der bliver lavet opsamlingssteder, hvor vi samles i gruppen. Vi vil altid starte sammen, og også prøve at afpasse træningen, så vi afslutter samtidig i gruppen. Det er så muligt, at enkelte kommer til at løbe lidt længere, da vi ved opsamlingssteder laver det så de der er først fremme, løber tilbage og henter resten af gruppen.

Vi tilpasser trænings-mængden, så det er muligt at få restitueret inden næste træningspas. Restitution er utrolig vigtigt i træningen, da hver træningspas nedbryder. Derfor skal kroppen ha’ tid til hvile inden næste træning.

Det er nemmere at komme ud at løbe, når man har nogen at løbe sammen med🙂

Trænere: Vagn og Preben på mandag og Mona og Pia på torsdage

Back To Top
X